Споживання перцю чилі сприяє довголіттю

07.11.2017

Китайські вчені в ході дослідження з’ясували, що помірне додавання червоного перцю в раціон харчування сприяє збільшенню тривалості життя людини.

перець чилі

Результати дослідження були опубліковані в науковому журналі British Medical Journal.

В проекті, який тривав понад 7 років, взяли участь близько півмільйона людей віком від 30 до 79 років.

У ході дослідження виявилося, що випробовувані, які регулярно вживають гостру їжу, мають менший ризик захворіти респіраторними, серцево-судинними та навіть онкологічними захворюванням, у порівнянні з тими учасниками дослідження, які не вживають гострої їжі.

А справа в тому, що в гострому перці чилі виявлено велику кількість капсаїцину, який володіє протизапальними властивостями.

Читай також: ПЕРЕЦЬ ЧИЛІ ДОПОМАГАЄ ВПОРАТИСЯ ІЗ ЗАЙВОЮ ВАГОЮ – ВЧЕНІ

Проте навіть незважаючи на такі результати, дослідники вважають, що ще надто рано робити остаточні висновки про виключну користь від гострої їжі.

Фото: grabelki.com.ua

Вікторія Шелестюк