Вчені заявили про користь текіли для кісток

10.05.2017

Вчені зі Сполучених Штатів Америки розповіли про корисні властивості текіли.

текіла

Як з’ясували фахівці, головний інгредієнт, який використовується при приготуванні текіли, — блакитна агава — включає в себе хімічні речовини, які стимулюють поглинання кальцію і магнію кістковою тканиною. Про це повідомляє Sciencedaily.

«Споживання фруктанів (полімерів молекули фруктози), що містяться в агаві, при взаємодії зі здоровою кишковою мікрофлорою сприяє утворенню нових клітин кісткової тканини навіть при остеопорозі», — говорить доктор Мерседес Лопес.

Читай також: КОРИСТЬ ВІД ВЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ КРИЄТЬСЯ В ЇХ ПРАВИЛЬНОМУ ПОЄДНАННІ

Доктор Лопес подала заявку на патент і клінічні дослідження на національному рівні, так як її відкриття дозволяють сподіватися на можливість створення ліків від остеопорозу — хвороби, якої, згідно з останніми статистичними даними Міжнародного фонду остеопорозу, страждають до 200 мільйонів осіб, які старші за 50 років.

Фото: elit-alco.com.ua

Уляна Коропецька