24.06.2015
Вчені з Китаю придумали спосіб, як зробити алкоголь корисним для печінки і всього організму.
У ході досліджень китайські науковці з’ясували, що у піддослідних щурів є необхідний ген PPP1r3G. Він здатний перетворювати алкоголь в глікоген, який буде знижувати кількість шкідливих жирів в печінці. Цей ген присутній і у людей, і у деяких тварин.
Читайте також: АЛКОГОЛЬ ПРИНОСИТЬ КОРИСТЬ ТІЛЬКИ ЛІТНІМ ЛЮДЯМ — ВЧЕНІ
Ген PPP1r3G, який має здатність перетворити алкоголь в глікоген, а не в жир, робить спиртні напої корисними для печінки.
Таким чином, наявність цього гена дозволяє вживати алкогольні напої, не тільки не завдає шкоди здоров’ю, але навіть навпаки — позитивно впливає не деякі органи.
До слова: ВЧЕНІ ЗНАЙШЛИ БІЛОК, ЩО ДОПОМАГАЄ БОРОТИСЯ З АЛКОГОЛІЗМОМ
Це важливе відкриття допоможе в розробці спиртовмісних ліків, а також тих, які зможуть знизити вплив алкоголю на інші органи людини.
Фото: newsmarket.com.ua