Вчені розповіли, чому небезпечно їсти морозиво в спеку

24.07.2017

Німецькі лікарі заявили, що вживання морозива може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, включаючи онкологію.

морозиво

Під час вживання цього десерту відбувається різке охолодження глотки, гортані і верхніх дихальних шляхів, а також посилюється активація вірусів і бактерій, що знаходяться в носоглотці.

До того ж, трохи ослаблений імунітет людини через адаптацію організму до спеки, тому в такий період морозиво може спровокувати розвиток багатьох захворювань, а в деяких випадках навіть онкології.

Читай також: ВЧЕНІ З’ЯСУВАЛИ, ЩО МОРОЗИВО ПІДВИЩУЄ РОЗУМОВІ ЗДІБНОСТІ

Крім того, морозиво є висококалорійним продуктом, і в деяких сортах може міститися до 20 відсотків жирів. Тому від нього слід відмовитися людям із зайвою вагою.

Фото: khm.depo.ua

Катерина Теличин