Шашлик може стати причиною генетичних мутацій — вчені

25.05.2018

Фахівці з Китаю прийшли до висновку, що приготування м’яса на вугіллі може призводити до появи в організмі людини небезпечних мутацій.

Результати дослідження були опубліковані на сторінках наукового видання Environmental Science & Technology.

Експерти з КНР зазначають, що в процесі приготування шашлику або барбекю утворюються поліциклічні ароматичні вуглеводні. Саме вони, за словами вчених, можуть призвести до появи небезпечних генетичних мутацій, які, своєю чергою, можуть спричинити смертельно небезпечні захворювання.

Читай також: М’ЯСО СТАРОЇ ТВАРИНИ СКОРОЧУЄ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ

Більше того, повідомляється, що небезпечному впливу піддаються не тільки ті люди, які споживають смажене на вугіллі м’ясо, але також і ті, які стоять неподалік від мангалу.

Фото: © exlife.in.ua

Вікторія Шелестюк