08.01.2015
Фахівці запевняють, що вживання цільних злаків допоможе значно скоротити ризик виникнення серцево-судинних захворювань, а також підвищити якість імунної системи.
Вживання в їжу цільних зерен злакових рослин здатне знизити ризик появи серцево-судинних захворювань і викликає активізацію імунної системи. Виявляється, що дослідники протягом довгих 36 років займались пошуками взаємозв’язку між продуктами харчування і захворюваннями.
У своїй науковій роботі вчені використовували більше 43 тисяч добровольців чоловіків, і більше 74 тисяч жінок, які також погодилися взяти участь в дослідженнях і поїсти сирого зерна.
Як стверджують фахівці, досить щодня вживати 28 грам цільних злаків, щоб збільшити тривалість життя на 5%, а також на 9 % можливість появи серцево-судинних захворювань.
Основним правилом є те, що замість очищених злаків вживати цільні, наприклад, овес, кукурудзу і висівки.
Фото: np.pl.ua