Вчені довели, що «правило п’яти секунд» дійсно працює

16.03.2017

Професор Астонського університету у британському місті Бірмінгемі Ентоні Хілтон довів справедливість «правила п’яти секунд», згідно з яким можна без побоювання їсти продукти, підняті протягом цього часу.

їжа з підлоги

Професор Хілтон пояснив, що шанс потрапляння на їжу шкідливих бактерії за ті кілька секунд, що вона лежала на підлозі, дуже малий. Однак вчений зазначив, що ризик зараження все ж є. Про це пише видання The Independent.

Як показало проведене ним дослідження, небезпека їжі, яка впала на підлогу, залежить від кількох факторів: типу поверхні, виду їжі і кількості часу, протягом якого вона пробула на підлозі.

Також по темі: ПРАВИЛО «П’ЯТИ СЕКУНД» НЕ ВРЯТУЄ ЇЖУ, ЩО ВПАЛА, ВІД БАКТЕРІЙ

До речі, якщо вірити опитуванням того ж Independent, 79% з 2000 опитаних хоча б раз у житті їли їжу підняту з підлоги. Виходить, по-справжньому гидливий тільки кожен п’ятий, а попередні четверо гігієною нехтують.

Фото: mannton.com.ua

Христина Качарай