08.07.2015
Датські дослідники з Університету Копенгагена прийшли до висновку, що вітамін С надає істотний позитивний ефект на здоров’я серця і судин.
Фахівці зібрали дані про 100 тисяч датчан та відомості про їх переваги в їжі, захворюваннях, аналізі ДНК, способі життя та інше.
Після ретельного аналізу харчових переваг випробовуваних і рівень смертності серед них кардіологи з’ясували, що люди, які вживають в їжу переважно фрукти та овочі на 15% рідше, ніж м’ясоїди, страждають від серцево-судинних захворювань.
Читай також: Шоколад знижує ризик серцевих захворювань та інсульту
До того ж, вітамін С допомагає у створенні сполучної тканини, яка підтримує і з’єднує різні типи тканин і органів в організмі. Також вітамін С є потужним антиоксидантом, який захищає клітини і біологічні молекули від пошкодження, що викликається багатьма захворюваннями, в тому числі серцево-судинної системи.
Фото: mamabook.com.ua