28.08.2017
Американські фахівці в рамках проведеної роботи з’ясували, що кава здатна змінювати смакові відчуття людини, блокуючи рецептори, що визначають смак солодкого.
Фахівці з Корнельського університету організували дослідження, де респонденти були розділені на дві фокус-групи: добровольці по черзі щодня пили каву з кофеїном і хініном.
В результаті виявилося, що кава з кофеїном сприймається як менш солодка, ніж кава з хініном. Крім того, цукор споживачам кави також здається менш солодким. Крім того, виявилося, що відчуття бадьорості після кави не залежить від наявності в ній кофеїну.
Читай також: ВСТАНОВЛЕНО ПРИЧИНУ ПОПУЛЯРНОСТІ КЕТЧУПУ
Отож, вчені виявили, що кофеїн тимчасово зменшує відчуття смаку, роблячи продукти та напої менш приємними. Більше того, вчені виявили, що кава здатна повністю нейтралізувати чутливість рецепторів смаку при вживанні солодкого.
Детально про дослідження можна почитати в Journal of Food Science.
Фото: welldone.org.ua