03.02.2015
Американські вчені з університету Мічигану провели ряд досліджень на предмет впливу вишневого соку або м’якоті вишні на організм людини.
Експеримент тривав 90 днів на щурах. Пізніше експеримент продовжили на людях, що мають надмірну вагу. Дослідники зробили висновок, що їжа, яка найбільше збагачена антиоксидантами, як було показано на прикладі вишні, істотно знижує ризик захворювань і характеризується значними корисними властивостями.
У гризунів, які сиділи на так званій «західній дієті» в рази знизився ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Зараз вчені хочуть перевірити, чи допоможе вишня, яка містить вітаміни С, РР, А, Е, Н, В1, В2, В6, а також безліч амінокислот, захистити нас і від інших захворювань. Для цього потрібно провести ще ряд досліджень.
Фото: prodmarket.in.ua