09.08.2016
Американські дослідники повідомили, що їм вдалося виявити зв’язок між смаковими уподобаннями у людей і їх відносинами з іншими людьми.
Дійти до таких висновків фахівцям допоміг експеримент, в якому взяли участь 48 дітей у віці 14 місяців. Дітям показували кілька відеороликів, де дві жінки пробували їжу.
Малюки із задоволенням їли саме ті продукти, які викликали у ведучої радісні емоції.
Читайте також: Жирна їжа може врятувати від шизофренії — вчені
Виявилося, що смакові пристрасті дітей формуються в залежності від соціальних чи культурних традицій. І неприйняття певних страв більше залежить від цих чинників, а не від особистих переваг у смаку.
Після закінчення експериментів, психологи прийшли до висновку, судячи про їжу, з огляду на взаємовідносини між людьми і особливість їх соціальної групи. Неприязнь одного індивідуума до певної їжі переноситься на оточуючих його, це допомагає немовлятам уникнути небезпечної для них їжі.
Фото: rkw-uk.com