17.10.2018
Науковці з Чехії в ході дослідження з’ясували, що в рибі, яка використовується для приготування суші, міститься вірус Diphyllobothrium nihonkaiense, який є збудником дифілоботріозу.
Дифілоботріоз – паразитарне інфекційне захворювання, хронічний гельмінтоз, який спричинюють цестоди з роду Diphyllobothrium, які паразитують у кишечнику людини або тварин та зумовлюють розлади травної системи, хронічну інтоксикацію чи навіть перніціозну В12-фолієводефіцитну анемію.
Фахівці з Чехії з’ясували, що Diphyllobothrium nihonkaiense, який може міститися в сирій рибі, зокрема в лососі, залишається в суші та може викликати серйозні розлади травної системи і B12-дефіцитну анемію.
Читай також: ГЛОБАЛЬНЕ ПОТЕПЛІННЯ МОЖЕ ПРОБУДИТИ СТАРОДАВНІ ВІРУСИ
Більше того, дослідники наголошують, що небезпеку несе не тільки сам вірус, але й вміст в рибі ртуті та діоксинів. Все це в поєднанні може призвести до серйозних захворювань.