14.05.2016
Вчені Університету Уорвіка дійшли до висновку, що поєднання апельсина з червоним виноградом може знизити ризик розвитку таких захворювань як діабет та ожиріння.
Одночасне вживання винограду та апельсина сприяє зниженню рівня глюкози в крові, покращенню дії інсуліну і зміцненню артерій. Такий ефект підтверджений дослідженням, в якому взяли участь 32 добровольці.
Читайте також: Регулярне вживання суші допоможе позбутися зайвої ваги
Регулярно вживаючи зазначені фрукти і дотримуючись звичного раціону харчування та фізічних навантажень в учасників істотно підвищилася еластичність стінок судин.
Вчені впевнені, що проведене дослідження дасть поштовх для створення різного роду вітамінних комплексів і харчових добавок для того, щоб ними можна було замінити ці корисні але не завжди доступні фрукти.
Фото: artfile.ru