03.03.2015
Вчені з університету Східної Фінляндії виявили зв’язок між регулярним вживанням курячих яєць і ризиком розвитку цукрового діабету 2-го типу.
У масштабному проекті фінських вчених брали участь більше 2 тисяч добровольців 42-60 років. За їх здоров’ям стежили близько 20 років, і за цей період понад 430 осіб захворіли на діабет.
Лікарі досліджували раціон і спосіб життя добровольців, вони провели спеціальний аналіз. З’ясувалося, що у чоловіків, які з’їдали чотири яйця в тиждень, ризик розвитку діабету був нижче на 37%, ніж у тих, що з’їдали одне яйце.
Також по темі: Чорниця рятує від ожиріння, сердечних захворювань та діабету
Виявилось, що яйце містить елементи, які засвоюють глюкозу і протидіють запальним процесам.
Результати експерименту підтвердили, що вживання яєць знижує ризик захворіти діабетом другого типу, але для цього потрібно вживати рівно по чотири яйця в тиждень — не менше й не більше.
Фото: agravery.com