Домашні тварини зміцнюють імунітет дитини

02.10.2016

Вчені з Європейського наукового співтовариства заявили, що наявність домашніх тварин в будинку допомагає зміцнити імунітет підростаючої дитини.

домашні тварини діти

Європейські вчені провели масштабне спостереження за станом здоров’я жителів 14 країн. Моніторинг здійснювався завдяки медичним карткам добровольців, які були вихідцями як міста, так і сіл.

В результаті дослідження карток близько 10 тисяч чоловік у віці 26-54 років з’ясувалося, що домашні тварини сприятливим чином впливають на імунітет людини.

До слова: Домашні тварини знижують ймовірність розвитку астми у дітей

Виявилося, що сільські жителі на 57% рідше страждали алергією, а також на 54% — астмою. Щодо життя в сільських умовах був зроблений висновок, що оточення їх овець, корів, коней та домашньої птиці, де спостерігається присутність набагато більшого числа різного роду мікроорганізмів, ніж у відносно стерильній міській квартирі, у дитини виробляється набагато сильніший імунітет.

Фахівці вважають, що тварини діляться з людьми особливими мікроорганізмами, здатними боротися зі шкідливими алергенами і в цілому поліпшувати стан здоров’я людини.

Фото: dobrenok.com

Дана Сарабун