08.02.2021
Китайські дослідники з коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету виявили унікальні речовини в тунці, які можуть ефективно протистояти коронавірусу COVID-19.
У Китаї вивчили 142 пептиди, що містяться в м’ясі тунця і виявили, що один з них руйнівно впливає на структуру коронавірусу. Стаття опублікована на Science Direct.
Вчені сподіваються, що їх відкриття допоможе створити харчову добавку, що дозволяє швидше відновити легені пацієнтів з COVID — 19 і прискорити їх одужання.
Читай також: У США ВИПРОБОВУЮТЬ БІЛЬШЕ 70 МЕТОДІВ ЛІКУВАННЯ COVID-19
Кількість небезпечних для коронавірусу пептидів, що містяться в рибі, занадто мало. У добавці або ліках їх концентрацію доведеться значно збільшити.
Пептиди природного походження ефективні в якості антимікробних і протизапальних засобів.