24.09.2015
Група американських вчених, представляє університет Вандербільта, на чолі з Ауреліо Галлі встановила, чому жирна їжа змушує нас переїдати.
Дослідження проводилися на лабораторних мишах. Коли гризунам давали жирну їжу, вони об’їдалися, в той же час, отримуючи в харчування менш жирну їжу, вони рідше переїдали.
Фахівці хотіли з’ясувати, як вживання продуктів з високим вмістом жирів впливає на інсулін і сигналізацію гену mTORC2.
Цей ген відповідає за передачу сигналів між нейронами і вироблення гормону задоволення — дофаміну. Таким чином при порушенні його роботи мозок отримує неправильні сигнали і не сигналізує про насичення організму.
Результати експерименту показали, що коли певні сигналізації в мозку порушуються, що це призводить до виникнення деяких відхилень, при якому продукти, що містять високу кількість жиру, призводить до негативних наслідків в областях органу центральної нервової системи.
Фото: news.pl.ua