Українська харчова продукція зможе потрапити на ринки Європи, якщо вчасно сертифікується

Українські експортери харчової продукції мають можливість потрапити на ринки Європи та компенсувати втрати від зниження поставок на російський ринок.

українська продукція в європіХарчова продукція українського виробництва потрапить на ринки Європи, якщо українські експортери вчасно завершать усі процедури сертифікації до осені 2014 року, таким чином компенсувавши втрати від зниження поставок на російський ринок. Це пов’язано з тим, що Євросоюз подвоїть квоти у 2014 році. Про це повідомляє new-s.com.ua з посиланням на прес-службу Кабміну.

Заяву зробив Валерій Пятницький, Урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції, в ефірі 5 телеканалу.

За його словами, тепер вітчизняні експортери мають орієнтуватись на європейські стандарти та докладати зусиль, щоб випускати продукцію з більш доданою вартістю. Як підсумував Пятницький, це допоможе українським виробникам з часом відчувати себе частиною європейського ринку.

Фото: ukraine.d3.ru

newscomua