Цукор прискорює розвиток агресивного типу раку

17.10.2017

Вчені з Левенського католицького університету в Бельгії з’ясували, що інтенсивне споживання продуктів зі вмістом глюкози провокує розвиток злоякісних пухлин.

цукор

Стаття дослідників опублікована в журналі Nature Commication.

Фахівці провели масштабне дослідження і змогли встановити зв’язок між метаболічним відхиленням – ефектом Варбурга і онкогенною активністю. Вони дослідили механізм, що зв’язує споживання цукру з клітинами з активністю генів сімейства Ras.

«Досліджуючи дріжджі, ми спостерігали, що розщеплення цукру пов’язане з активацією Ras-білків, які стимулюють розмноження і дріжджових, і ракових клітин», — зазначає один з авторів дослідження Йохан Тевелейн (Johan Thevelein).

Читай також: НАУКОВЦІ ВСТАНОВИЛИ, ЩО ЦУКОР СКОРОЧУЄ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ

Отож, злоякісні клітини використовують більшу кількість цукру, ніж здорові клітини, і надалі перетворюють його в лактат.

Фото: a7d.com.ua

Вікторія Шелестюк