Різноманітність раціону призводить до ожиріння — вчені

28.02.2015

Фахівці провели досліди на мишах і з’ясували, що великий вибір продуктів харчування підвищує ризик розвитку ожиріння.

Раціон харчуванняВчені довели, що спроби урізноманітнити свій раціон не тільки не приносять користі здоров’ю, а й навпаки можуть йому нашкодити.

В ході проведеного експерименту мишей розділили на 3 групи. Перша група отримувала харчування з низьким вмістом жирів, друга група — з великою кількістю жирів, третя група отримувала найбільш різноманітну їжу. Виявилося, що миші з останньої групи були найбільш схильні до ожиріння.

Деякі люди, намагаючись зберегти свою фігуру, і при цьому не бажаючи отримати авітаміноз намагаються якомога більше урізноманітнити свій раціон різними продуктами.

Експерти стверджують, що саме прагнення людини з’їсти безліч різних страв — є основним чинником розвитку порушень в діяльності організму.

Це пояснюється тим, що різноманітне меню призводить до збільшення споживання загальної кількості їжі.

Фото: vkurse.ua

Христина Качарай