Червона картопля нормалізує тиск і не призводить до повноти

19.04.2015

Американські вчені говорять, що червона картопля не призводить до ожиріння і нормалізує тиск.

картопля червона

Низку досліджень провели фахівці Скрентонського університету, що знаходиться в Пенсільванії. Експеримент є унікальним тим, що особливий акцент був зроблений на вживанні червоного сорту картоплі.

Читай: Якість шлюбу впливає на кров’яний тиск подружжя

Після експерименту за участю 18 осіб, які страждають надмірною вагою і гіпертонією, виявилось, що ті, хто вживав кожен день по 3-8 штук червоної картоплі, відзначали зниження тиску та не набирали зайву вагу.

Загалом, за весь місяць спостережень експертам вдалося зробити висновок, що середній тиск учасників експерименту знижувалося на 4,3%, а систолічний — на 3,5%.

Читай також: Вчені виявили біологічну причину ожиріння

Наразі вчені не можуть точно відповісти, чи володіє такими позитивними властивостями біла картопля. Дослідники нагадують, що готувати будь-яку картоплю рекомендується так: варити його неочищеним від шкірки, оскільки при смаженні більшість корисних речовин у картоплі руйнується під впливом теплообробки.

Фото: avocado.co.ua

newscomua