Чому «збігає» молоко ?
Закипʼятити молоко, щоб воно не збігло, це мистецтво. При нагріванні крапельки жиру в молоці зливаються одна з одною. Казеїн – головний компонент молочного білку, згортається, утворюючи пінку. Вона заважає безперешкодному виходу водяної пари з дна каструлі. Пар піднімає пінку, і та перетікає за краї посуду.
Читай:Молоко — харчі створені самою природою
Больше историй
Вітамін B2: Його роль, джерела та важливість для організму
10.12.2024 Вітамін B2, відомий також як рибофлавін, належить до водорозчинних вітамінів групи B. Він відіграє ключову роль у підтримці енергетичного...
Як полегшити симптоми клімаксу? Корисні поради для жінок
05.11.2024 Клімактеричний період – це важливий і природний етап у житті кожної жінки, який супроводжується значними змінами у фізіологічному та...
Як заощадити на квитках на автобус з Харкова до Києва: Поради для бюджетних мандрівників
28.10.2024 Подорож з Харкова до Києва може стати не лише зручною, але й вигідною, якщо знати кілька секретів, які дозволять...
Друк на еко-сумках: стильний підхід до екологічного брендингу
24.10.2024 У світі, де екологічна свідомість стає все більш важливою, компанії шукають способи поєднати ефективний маркетинг з турботою про довкілля....
Революція в світі штучного інтелекту: GPT-4o mini від OpenAI
12.06.2022 У світі штучного інтелекту відбулася справжня революція завдяки новітній розробці від OpenAI – GPT-4o mini. Ця вдосконалена версія моделі...
Уникнення літніх інфекцій. Поради для захисту імунітету
27.07.2024 У спекотні літні дні організм стає більш вразливим до різноманітних інфекцій, адже висока температура і вологість створюють сприятливі умови...