Правильне використання прянощів – справжнє мистецтво, оволодіти яким допоможе досвід, тонкий смак, фантазія, інтуїція, а головне — почуття міри. Використовувати прянощі потрібно так, щоб вони не змінювали, а підкреслювали смак страви.
Кардамон трішки нагадує імбир, він є такою ж гострою приправою. Його додають в тісто для деяких видів кексів, маринадів, різноманітних соусів. Зернятка кардамона нададуть пікантного смаку вашій каві.
Лавровий лист – має сильний запах, тому використовувати його слід досить обережно, достатньо взяти півлисточка на мʼясну або рибну страву.
Майоран – чудово доповнить смак будь-якої жирної страви, він досить корисний, так як сприяє кращому розчепленню жирів. Чудово додавати його до картопляного супу і свіжих овочевих салатів.
Ялівець – його ягоди з гострим смаком і тонким запахом використовують при квашенні капусти, маринуванні риби і дичини, приготуванні різноманітних наливок і настойок.
Мускатний горіх – додається, як правило в тертому вигляді до овочевих супів, печених страв з мʼяса або птиці, сирного пудинга, соусів і маринадів.