Спеціалісти вважають, що сучасній людині яка прагне зберегти молодість, красу і здоровʼя, перш за все необхідно переглянути відношення до їжі. В наш час фізичні навантаження невпинно знижуються, а психічні збільшується, все більше забруднюється оточуюче середовище і, харчуючись так, як це робили ще 20 років тому, ми завдаємо своєму організму шкоду, яку, однак, можна виправити.
Більша частина людей харчується висококалорійною їжею, яка містить багато консервантів і холестерину, забувши про те, що є цілком доступні і багаті перевагами продукти.
Взяти, наприклад, крупи. Частіше всього перевагу віддають рисовій і гречаній крупам. А між тим в пшоні більше калію, магнію, каротину і вітаміну В1, чим в гречаній крупі. У перловій крупі крохмалю більше, ніж в пшоні і гречці, а магнію і фосфору – в два рази більше, ніж в рисі.
Взагалі самими корисними вважаються крупʼяні суміші. А якщо до того ж при варінні добавляти до них овощі, то біологічна цінність продукту збільшиться, а його калорійність знизиться.
Хочете зробити кашу ще кориснішою ? Скоротіть час термічної обробки, знявши її з плити раніше строку.