Походження макаронних виробів

МакарониФото: lady.tsn.uaСлово «вермішель» було введено в Росії в кінці XIX — поч. XX століття російськими письменниками і художниками, які відвідували Неаполь.

Макарони (іт. maccheroni) – це ціла родина, в яку входять спагеті, вермішель, лапша, ріжки та інші макаронні вироби. Страви з розкатаного і дрібно нарізаного тіста відомі давно. Китайці ласують ними вже тисячоліття. Знають про них і в Стародавньому Єгипті, і в античній Греції. Передбачають, що першими почали сушити макаронні вироби на сонці араби, надав їм тим самим одне з найцінніших якостей – зберігатися довготривалий час без втрати смакових властивостей.

Спочатку макарони їли руками, і тільки в середні віки стали використовувати виделку, щоб врятувати від плям широкі рукава камзолів. По одній з версій, власне макарони були винайдені у Венеції і на місцевому діалекті означали «вищерблені». А вермішель (від іт. vermicelli — хробачки) – це неаполітанська назва спагеті, невідоме і нерозповсюджене в інших частинах Італії. Слово «вермішель» було введено в Росії в кінці XIX — поч. XX століття російськими письменниками і художниками, які відвідували Неаполь. В інших країнах назва «вермішель» для італійських макаронних виробів не використовується.

newscomua