Jack Ma

Державна газета Китаю виключила засновника Alibaba зі списку бізнес-лідерів

03.02.2021

Фінансована державою китайська газета Shanghai Securities News виключила засновника Alibaba Джека Ма зі списку лідерів підприємництва країни.

Jack Ma
Фото: © twitter.com/RadioSmartFM (Джек Ма)

Замість нього видання згадало Рена Чженфея з Huawei Technologies, Лей Цзюня з Xiaomi Corp і Вана Чуаньфу з BYD. Про це повідомляє Bloomberg.

Це може говорити про триваючий конфлікт між підприємцем і владою.

Читай також: ВЛАСНИК ALIBABA ЗНИК – ПІСЛЯ КРИТИКИ ВЛАДИ КИТАЮ

Сам Джек Ма пропав з громадського поля і не з’являвся на публіці майже три місяці. Його друзі запевняли, що мільярдер як і раніше знаходиться в країні, але «заліг на дно» через пандемію коронавірусу. 20 січня 2021 року він з’явився в п’ятихвилинному ролику зі зверненням до китайських сільських вчителів.

Відносини між мільярдером і Урядом зіпсувалися восени минулого року. У жовтні Ма, виступаючи на саміті в Шанхаї, розкритикував владу і найбільших гравців ринку за «менталітет ломбарду» і протидію інноваціям. Критика влади спровокувала проблеми у фінансової компанії мільярдера Ant Group і Alibaba.

Китайська влада в останній момент скасувала публічне розміщення Ant Group, яке могло стати найбільшим у світі. 24 грудня стало відомо про антимонопольне розслідування вже проти Alibaba.

Христина Качарай