23.12.2014
У США вчені довели, що вживання вина запобігає хворобам і продовжує життя. Однак це стосується регулярного, але помірного вживання високоякісного червоного вина.
Властивості напою залежать від ресвератролу, унікального інгредієнта, який міститься у вині. Ресвератрол здатний об’єднуватися з ферментом TyrRS, в результаті чого активується білок, який впливає на тривалість життя. Ця речовина також міститься у ще кількох видах продуктів, зокрема в какао-бобах.
Фахівці провели досліди на мишах, які довели справедливість твердження, що червоне вино захищає від захворювань, які характерні для похилого віку.
Вчені настійно рекомендують регулярно вживати червоне вино для продовження молодості та збереження здоров’я, але не зловживати ним.
Читайте також, які напої слід вживати для покращення та збереження здоров’я.
Фото: organic.ua