Їсти шоколад розумно
Які види шоколаду обрати? Користь та шкода для людського організму від вживання шоколаду
Є люди, які не уявляють свого життя без шоколаду: плитки, цукерки, батончики і т. д. Потрібно знати, що їсти шоколад розумно — це важливий аспект вашого самопочуття та здоров’я. Що це означає? А те, що шоколад має декілька основних видів, вживання яких по-різному впливає на людський організм.
Молочний шоколад, тобто шоколад з добавками, включає в себе какао терте, масло какао, цукрову пудру та інші смакові речовини. Какао займає 33 %, решту — сухе молоко, вершки та ін. Гурмани шоколаду найбільше полюбляють цей вид солодощів з какао, тому що добавки розбавляють гіркоту шоколаду та підсолоджують смак, що дозволяє з’їсти багато плиток чи батончиків. Тим і є небезпечне масове та невнормоване поглинання молочного шоколаду, в результаті якого зайва вага та проблема зі шкірою. Обличчя покривається прищами через надлишок цукру в організмі.
Цікава історія білого шоколаду, тому що при його приготуванні використовують лише масло какао, що не містить теобромін. Це забезпечує білий чи кремовий колір шоколаду. Про користь цього виробу можна і не говорити, захоплюватись не слід людям,які прагнуть схуднути чи залишатись у формі.
Існує багато доказів користі саме чорного шоколаду і чим більший відсоток какао тертого зі співідношенням цукрової пудри, то тим більше цінують шоколад. Спостерігають, що із вживанням чорного шоколаду покращуються настрій та робота кровоносних судин. Також вчені зафіксували те, що чорний шоколад допомагає покращувати стан здоров’я при астмі та туберкульозі.
Незважаючи на те, що чорний шоколад містить багато калорій, для задоволення свого смаку достатньо лише декількох шматочків, більше ви подужати не зможете.
  Оберіть для себе правильний шоколад та вживайте розумно.
  Бажаємо, щоб у вас все було в шоколаді!