Кава знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера - New-s.com.ua
New-s.com.ua

Кава знижує ризик розвитку хвороби Альцгеймера

28.11.2014

Вживання кави допомагає запобігти хворобі Альцгеймера. Медики говорять, що напої, що містять кофеїн, знижують ризик розвитку хвороби Альцгеймера на цілих 20%.

Вчені Інституту наукової інформації про каву (Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) виявили, що вживання 3-5 чешок даного напою в день знижує ризик постраждати від хвороби Альцгеймера, яка уражує людей старших 65-ти років.

Своїм відкриттям фахівці поділились на науковому симпозіумі «Alzhemier-2014».

Вчені підкреслили, що для того, щоб зменшити ризик появи хвороби Альцгеймера, необхідно правильно харчуватися, вживаючи в їжу страви з риби, свіжі фрукти, овочі, оливкова олія і червоне вино.

Дослідники запевняють, що кофеїн бореться з амілоїдними бляшками і нейрофібрилярними клубками, які можуть з’являтися в головному мозку людини. Ці дві чинники стають головними причинами зазначеного захворювання. Так само, вживання кави може зменшити знос клітин мозку і зменшити запалення.

Фото: indianexpress.com