02.11.2017
Китайські науковці в ході експериментів з’ясували, що гострі спеції сприяють покращенню обміну речовин, зниженню ваги і навіть зменшують тягу до солоної їжі.
Відповідна стаття була опублікована в журналі Hypertension.
Вчений Чжімін Чжу та його колеги спостерігали за дієтою приблизно шести сотень добровольців, які погодилися деякий час харчуватися гострою їжею.
Згодом експериментатори встановили, що речовина капсаїцин, що міститься в пекучому перці та інших гострих спеціях, має здатність підсилювати смак солі, що своєю чергою, сприяє відмові людини від надмірного вживання солоної їжі.
Читай також: ВЧЕНІ ЗАКЛИКАЛИ ЛЮДЕЙ НЕ ОБМЕЖУВАТИ СЕБЕ В ЇЖІ
Більше того, гострі прянощі прискорюють метаболізм, а тому – сприяють знищенню ваги людини. Також, зазначають китайські фахівці, гострі спеції підвищують імунітет та всіляко перешкоджають запальним процесам в організмі.
Фото: UKRHEALTH.NET