09.11.2016
Ящики для овочів в холодильнику одне з найбрудніших місць на кухні, так стверджують дослідники з Великобританії.
У ящику для свіжих овочів і фруктів може міститися близько 8000 бактерій на кожен квадратний сантиметр, що перевищує допустимі рівні безпеки для людини в 750 разів.
Там можна знайти кишкову паличку, сальмонелу, лістерії і бактерії з групи кишкової палички.
Вчені пояснили це неминучим процесом гниття рослинної їжі. Як тільки продукти починають розкладатися, концентрація бактерій піднімається в сотні і тисячі разів.
Читай також: Правило «п’яти секунд» не врятує їжу, що впала, від бактерій
Рекомендується регулярно проводити очищення холодильника, не менше ніж 1 раз у місяць. Особливо варто звертати увагу на ящики для овочів. Щоб позбутися бактерії їх необхідно ретельно промити у гарячій мильній воді.
Фото: edimdoma.ru