24.08.2017
Дослідники з Японії розкрили кулінарний секрет, пояснивши, чому практично будь-яка їжа стає смачнішою, якщо її вживати разом з кетчупом.
Як виявилося, вся справа в хімії. Вчені виявили у кетчупі компонент, який також міститься в фаст-фуді і різних інших шкідливих продуктах, і який власне й робить цю їжу такою смачною.
Японці назвали цей компонент «умами», що в перекладі з японської означає «невловимий смак». Отож, «невловимий смак» продуктів досягається завдяки глутамату натрію – підсилювачу смаку, який робить смак їжі більш насиченим, а споживачів – більш залежними.
Саме тому так багато людей люблять кетчуп, який завдяки хімічному складнику робить їхні страви смачнішими.
Читай також: ЖІНКА СХУДЛА МАЙЖЕ НА 40 КГ ПІСЛЯ ВІДМОВИ ВІД МАЙОНЕЗУ І КЕТЧУПУ
Варто відмітити, що сам по собі глутамат натрію не є небезпечним для здоров’я людини, але ось їжа, в яку додають підсилювач, може бути шкідливою.
Фото: vkusnoblog.net