Ресторанна їжа — це зручно, хоча й недешево, і дуже шкідливо
Ресторанна їжа призводить до ожиріння, якщо часто відвідувати заклади харчування
Похід у ресторан має бути лише причиною для знайомства, веселого вечора чи обговорення важливих питань. Але аж ніяк не включайте відвідини закладів харчування у свої повсякденні звички.
Дослідники кожного дня привідкривають нам факти того, до чого ми звикли і не зовсім знаємо, які наслідки цього. Наразі виявлено, що ресторанна їжа містить 58 грамів жирів, що становить 90 відсотків добової норми для дорослої людини.За словами вчених з Університету Торонто, які досліджували калорійність, вміст солі та холестерину і жирність 685 продуктів харчування і 156 десертів із 19 ресторанів, що знаходяться у Канаді. В середньому одна страва у ресторані становить 1128 калорій, а влада багатьох країн рекомендує вживати не більше 2000 калорій щодня.
Отже, 1 лише страва з ресторану становить більше половини калорій, що потрібно вжити за день. А заклади швидкого харчування, фаст-фуди можна лише уявити як впливають на ризик отримати ожиріння, якщо часто відвідувати їх. У ході досліджень також вдалось встановити вміст солі — 151 відсоток, насичених і трансжирів — 83 відсотки, холестерину — 60 відсотків.
Безневинний салат на перший погляд містить в середньому 657 калорій, а деякі досягають до 1370 калорій. М’ясо найбільш небезпечне, тому що в середньому його калорійність досягає позначки 1633.
Якщо ви дбаєте про своє здоров’я і все ж хочете його зберегти чи відновити, то частіше готуйте самі, влаштовуйте домашні вечері чи обіди, але використовуйте для приготування страв лише свіжі та корисні інгредієнти.
  Будьте здорові та ситі!