07.11.2017
Китайські вчені в ході дослідження з’ясували, що помірне додавання червоного перцю в раціон харчування сприяє збільшенню тривалості життя людини.
Результати дослідження були опубліковані в науковому журналі British Medical Journal.
В проекті, який тривав понад 7 років, взяли участь близько півмільйона людей віком від 30 до 79 років.
У ході дослідження виявилося, що випробовувані, які регулярно вживають гостру їжу, мають менший ризик захворіти респіраторними, серцево-судинними та навіть онкологічними захворюванням, у порівнянні з тими учасниками дослідження, які не вживають гострої їжі.
А справа в тому, що в гострому перці чилі виявлено велику кількість капсаїцину, який володіє протизапальними властивостями.
Читай також: ПЕРЕЦЬ ЧИЛІ ДОПОМАГАЄ ВПОРАТИСЯ ІЗ ЗАЙВОЮ ВАГОЮ – ВЧЕНІ
Проте навіть незважаючи на такі результати, дослідники вважають, що ще надто рано робити остаточні висновки про виключну користь від гострої їжі.
Фото: grabelki.com.ua