10.06.2017
Італійські вчені з’ясували, що вживання шоколаду знижує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань головного мозку.
Дослідники проаналізували відразу кілька наукових праць і оцінили наслідки гострого і хронічного впливу рослинних поліфенолів флавоноїдів, що містяться в бобах какао, на активність нашого мозку.
Група добровольців щодня вживала шоколад в різних кількостях з періодом від 5 днів до 3 місяців.
З’ясувалося, що флавоноїди позитивно впливають на роботу мозку і покращують пам’ять. Крім того, експерти відзначили зниження ймовірності погіршення когнітивних здібностей з віком.
Читай також: ВІДКРИТО НОВУ УНІКАЛЬНУ ВЛАСТИВІСТЬ ЧОРНОГО ШОКОЛАДУ
Також шоколад знижує ризик захворювання нервової системи.
Фото: Absurdu.net