Італійські вчені довели користь шоколаду для мозку

10.06.2017

Італійські вчені з’ясували, що вживання шоколаду знижує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань головного мозку.

шоколад

Дослідники проаналізували відразу кілька наукових праць і оцінили наслідки гострого і хронічного впливу рослинних поліфенолів флавоноїдів, що містяться в бобах какао, на активність нашого мозку.

Група добровольців щодня вживала шоколад в різних кількостях з періодом від 5 днів до 3 місяців.

З’ясувалося, що флавоноїди позитивно впливають на роботу мозку і покращують пам’ять. Крім того, експерти відзначили зниження ймовірності погіршення когнітивних здібностей з віком.

Читай також: ВІДКРИТО НОВУ УНІКАЛЬНУ ВЛАСТИВІСТЬ ЧОРНОГО ШОКОЛАДУ

Також шоколад знижує ризик захворювання нервової системи.

Фото: Absurdu.net

Христина Качарай