10.05.2017
Вчені зі Сполучених Штатів Америки розповіли про корисні властивості текіли.
Як з’ясували фахівці, головний інгредієнт, який використовується при приготуванні текіли, — блакитна агава — включає в себе хімічні речовини, які стимулюють поглинання кальцію і магнію кістковою тканиною. Про це повідомляє Sciencedaily.
«Споживання фруктанів (полімерів молекули фруктози), що містяться в агаві, при взаємодії зі здоровою кишковою мікрофлорою сприяє утворенню нових клітин кісткової тканини навіть при остеопорозі», — говорить доктор Мерседес Лопес.
Читай також: КОРИСТЬ ВІД ВЖИВАННЯ ПРОДУКТІВ КРИЄТЬСЯ В ЇХ ПРАВИЛЬНОМУ ПОЄДНАННІ
Доктор Лопес подала заявку на патент і клінічні дослідження на національному рівні, так як її відкриття дозволяють сподіватися на можливість створення ліків від остеопорозу — хвороби, якої, згідно з останніми статистичними даними Міжнародного фонду остеопорозу, страждають до 200 мільйонів осіб, які старші за 50 років.
Фото: elit-alco.com.ua