10.02.2018
Фахівці з Румунського університету довели, що вживати в їжу сніг, який лежав менше двох днів, цілком безпечно для здоров’я.
Протягом січня-лютого 2017 року румунські дослідники зібрали зразки снігу в різній місцевості міста Меркуря-Чук. Вони помістили ці зразки в герметично закриті стерильні контейнери, в яких підтримувалася температура мінус 17,4-1,1 градусів за Цельсієм. Після цього дослідники простежили розвиток бактерій та цвілі в контейнерах зі снігом.
В результаті вчені змогли з упевненістю сказати, що сніг, який містився при температурі мінус 17,4-1,1 градусів за Цельсієм, можна спокійно вживати людині. Вони встановили, що у снігу, який випав максимум 12 годин тому, вміст мікроорганізмів був незначним.
Читай також: ВЧЕНІ РОЗПОВІЛИ, ЧОМУ НЕБЕЗПЕЧНО ЇСТИ МОРОЗИВО В СПЕКУ
Що спонукало румунських фахівців на проведення такого дослідження – невідомо.
Фото: uain.press