Вчений довів, що «правило п'яти секунд» працює | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Вчені довели, що «правило п’яти секунд» дійсно працює

16.03.2017

Професор Астонського університету у британському місті Бірмінгемі Ентоні Хілтон довів справедливість «правила п’яти секунд», згідно з яким можна без побоювання їсти продукти, підняті протягом цього часу.

Професор Хілтон пояснив, що шанс потрапляння на їжу шкідливих бактерії за ті кілька секунд, що вона лежала на підлозі, дуже малий. Однак вчений зазначив, що ризик зараження все ж є. Про це пише видання The Independent.

Як показало проведене ним дослідження, небезпека їжі, яка впала на підлогу, залежить від кількох факторів: типу поверхні, виду їжі і кількості часу, протягом якого вона пробула на підлозі.

Також по темі: ПРАВИЛО «П’ЯТИ СЕКУНД» НЕ ВРЯТУЄ ЇЖУ, ЩО ВПАЛА, ВІД БАКТЕРІЙ

До речі, якщо вірити опитуванням того ж Independent, 79% з 2000 опитаних хоча б раз у житті їли їжу підняту з підлоги. Виходить, по-справжньому гидливий тільки кожен п’ятий, а попередні четверо гігієною нехтують.

Фото: mannton.com.ua