12.09.2017
Іспанські експерти провели дослідження, за підсумками якого прийшли до висновку, що глибоке обсмажування овочів на оливковій олії робить їх значно кориснішими.
Піддослідними в експерименті були найрізноманітніші овочі: баклажани, картопля, гарбуз, помідори і т.д.
Фахівці тушкували, варили та смажили овочі і в результаті вияснили при якому виді приготування овочі зберігають найбільше корисних речовин.
Виявилося, що найкраще – смажити овочі на оливковій олії першого віджиму.
Читай також: ОЛИВКОВА ОЛІЯ ПОЗИТИВНО ВПЛИВАЄ НА РОБОТУ СЕРЦЯ
Найцікавіше те, зазначають вчені, що при варінні фенол, що міститься в овочах, має властивість руйнуватися, тоді як при обсмажуванні на оливковій олії він зберігається в овочах. Відмітимо, що фенол вважається сильним антиоксидантом.
Фото: © twitter.com