Глибоке обсмажування овочів на оливковій олії робить їх кориснішими

12.09.2017

Іспанські експерти провели дослідження, за підсумками якого прийшли до висновку, що глибоке обсмажування овочів на оливковій олії робить їх значно кориснішими.

обжарка овочей

Піддослідними в експерименті були найрізноманітніші овочі: баклажани, картопля, гарбуз, помідори і т.д.

Фахівці тушкували, варили та смажили овочі і в результаті вияснили при якому виді приготування овочі зберігають найбільше корисних речовин.

Виявилося, що найкраще – смажити овочі на оливковій олії першого віджиму.

Читай також: ОЛИВКОВА ОЛІЯ ПОЗИТИВНО ВПЛИВАЄ НА РОБОТУ СЕРЦЯ

Найцікавіше те, зазначають вчені, що при варінні фенол, що міститься в овочах, має властивість руйнуватися, тоді як при обсмажуванні на оливковій олії він зберігається в овочах. Відмітимо, що фенол вважається сильним антиоксидантом.

Фото: © twitter.com

Вікторія Шелестюк