15.03.2015
Фахівці з’ясували, що яйця зовсім не небезпечні, а скоріше навпаки — дуже корисні для організму в цілому і для обміну речовин зокрема.
Останні дослідження довели, що заяви про шкоду яєць занадто перебільшені, адже для того, щоб вони принесли шкоду необхідно щодня харчуватися одними яйцями.
З’ясувалось, що цей продукт є джерелом антиоксидантів, що сприяють збереженню гострого зору навіть у похилому віці, а також одним з найдосконаліших джерел нутрієнтів. В ході одного з досліджень було встановлено, що регулярне вживання в їжу яєць знижує ризик виникнення деяких видів раку.
Також виявилося, що щоденне вживання яєць сприяє втраті до 440 ккл в день, що відбувається за рахунок того, що в яйцях міститися такі корисні речовини як залізо, фосфор, цинк, які до того ж позитивно позначаються на людському здоров’ї.
Фото: np.pl.ua