17.11.2015
Вчені Бостонського університету прийшли до висновку, що поява в раціоні людини морської риби сприяє збільшенню тривалості життя.
Також риба у раціоні скорочує ризик передчасної смерті на 30%.
Ці висновки були зроблені на підставі 16-річного дослідження за участю трьох тисяч добровольців у віці до 50 років.
При цьому вчені стверджують, що рибні страви не повинні вживатися щодня, достатньо і двох разів на тиждень. Позитивний вплив на здоров’я морепродуктами пов’язано з вмістом жирних кислот омега-3.
До слова: СПОЖИВАННЯ РИБИ СПРИЯЄ ГАРНОМУ СЛУХУ В ЖІНОК
Відзначається, що риба має особливе значення для людей похилого віку, які часто страждають від серцево-судинних захворювань.
Фахівці запевняють, що тепер мають намір залучити до дослідження більш молоду групу, щоб детально дізнатися про властивості риби, але тепер уже в різних вікових групах.
Фото: cafe-sloboda.com.ua