Продажі китайських смартфонів Xiaomi виросли більш, ніж в три рази

04.01.2015

У минулому році було продано майже в 3,3 рази більше вироблених в Китаї смартфонів Xiaomi, ніж у попередньому, що дозволить компанії обійти Apple за кількістю проданих смартфонів.

смартфон Xiaomi MI 3Засновник і виконавчий директор компанії Xiomi Corp. Лей Цзюнь похвалився тим, що за 2014 вироблені ними смартфони продемонстрували колосальний рівень зростання популярності, що видно з рівня їх продажів у минулому році. Повідомляє про це The Wall Street Journal, передає new-s.com.ua.

Сьогодні компанія оцінюється в $ 45 млрд. Серед інвесторів Xiaomi — російський фонд DST Global, основним власником якого є бізнесмен Алішер Усманов.

У другому кварталі 2014 компанія Xiaomi вперше обійшла південнокорейського гіганта Samsung на китайському ринку смартфонів. Проте завершення угоди Lenovo з придбання Motorola в жовтні дозволило головному супернику Xiaomi повернути собі третю сходинку в рейтингу найбільших виробників смартфонів.

Китайська корпорація заробила на реалізації своєї продукції суму вдвічі більшу за позаторішню. Вона склала 74,3 млрд юанів, що в перекладі в долари становить близько 12 млрд.

Xiaomi була заснована сімома партнерами 6 червня 2010 року. 16 серпня 2010 Xiaomi офіційно запустила першу MIUI прошивку, засновану на Android.

Перший смартфон Mi1 був анонсований у серпні 2011 року. Він поставлявся з вбудованою прошивкою MIUI, заснованої на Android.

У листопаді 2014 глава Xiaomi заявив про план стати компанією №1 на ринку смартфонів.

Фото: Xiaomi

newscomua