протести студентів бангладеш

Бангладеш охопили протести: уряд вводить комендантську годину, 105 загиблих (відео)

21.07.2024

У Бангладеш щонайменше 105 осіб загинули під час студентських протестів проти урядових квот на робочі місця, що проходили цього тижня.

протести студентів бангладеш
Фото: © x.com/For_Freedom1401

Про це інформує Reuters.

Незважаючи на заборону на публічні зібрання, у п’ятницю поліція продовжувала розганяти демонстрантів. За даними лікарень, між 17:00 та 19:00 за місцевим часом до лікарні Медичного коледжу Дакки доставили 27 тіл загиблих, а також тисячі поранених.

Читай також: У БАНГЛАДЕШ 16 ОСІБ ЗАСУДИЛИ ДО СМЕРТНОЇ КАРИ ЗА СПАЛЕННЯ СТУДЕНТКИ ЖИВЦЕМ

У центральному районі Дакки Нарсінгді протестувальники захопили в’язницю і звільнили понад 850 ув’язнених, після чого підпалили установу. Багато лідерів опозиційних партій, активістів та студентів-протестувальників було затримано, повідомив Тарік Рахман, виконувач обов’язків голови головної опозиційної Бангладеської націоналістичної партії, який перебуває у вигнанні.

Також надходили повідомлення про окремі випадки підпалів.

Коли кількість загиблих почала зростати, а поліція не змогла стримати протести, уряд прем’єр-міністра Шейхи Хасіни ввів національну комендантську годину і залучив війська. Через протести Хасіна скасувала заплановані на неділю візити до Іспанії та Бразилії.

Катерина Теличин