До Грузії прибула перша партія американських систем Javelin

24.01.2018

Грузія отримала першу поставку американських протитанкових ракетних комплексів Javelin, а загальна вартість усіх поставок складе 75 мільйонів доларів.

Javelin

У листопаді 2017 року Державний департамент США ухвалив рішення стосовно продажу Грузії протитанкових ракетних комплексів на суму 75 мільйонів доларів. Нещодавно, в ході зустрічі міністра оборони Грузії Левана Ізорія з послом Сполучених Штатів Яном Келлі, стало відомо про успішний початок реалізації даної оборонної програми.

Політики обговорили програму оборонної готовності Грузії, яка буде здійснюватися за підтримки США. Початок програми заплановано на весну 2018 року. «Перший етап завершився успішно. Система Javelin в Грузії знаходиться в безпечному місці, і ми найближчим часом почнемо підготовку до того, щоб наші військові зуміли отримати ті навички, які є обов’язковими для використання цієї системи», – зазначив міністр оборони Грузії.

Читай також: ПРЕЗИДЕНТ ПЕРЕДАВ ВІЙСЬКУ ПОНАД 150 ОДИНИЦЬ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ (ВІДЕО)

В грузинсько-американську співпрацю також включені десять професійних інструкторів, технічна допомога уряду та підрядника Сполучених Штатів. На грузинських військових чекають спеціальні курси підготовки, які допоможуть їм оволодіти навичками користування протитанковими комплексами Javelin.

Фото: © commons.wikimedia.org

Вікторія Шелестюк