25.03.2019
Традиційний японський коржик окономіякі, приготовлений з борошна, що зберігався незакритим, ледь не вбив жінку.
Японка була госпіталізована з нападом анафілактичного шоку. Жінка лише відкусила традиційний японський корж окономіякі і їй стало погано. Про це повідомляє видання Daily Mail з посиланням на публікацію в науковому журналі BMJ Case Reports.
Після їжі у неї почалися напади задушливого кашлю, розпочалася діарея і гострі болі в шлунку. Жінку негайно госпіталізували і зробили промивання шлунка.
Читай також: КИТАЯНКА 5 РОКІВ НЕ ПРАЛА НАВОЛОЧКУ І НА ЇЇ ВІЯХ ПОСЕЛИЛИСЯ КОЛОНІЇ КЛІЩІВ
З’ясувалось, що для приготування коржів жінка використовувала борошно, яке протягом року зберігала в незакритій банці в коморі.
Експерти провели експертизу борошна і виявили в ній до 4,5 тисяч пилових кліщів на грам продукту. Стало очевидно, що саме вони стали причиною сильної алергічної реакції у японки. Однак стан здоров’я її швидко відновився після того, як лікарі ввели їй спеціальні антигістамінні препарати.