09.04.2017
Вчені визначили, що термообробка не завжди негативно відбивається на вітамінах та інших корисних елементах, що знаходяться в овочах.
Всім відомо, що під впливом температур в овочах і фруктах зникають вітаміни і втрачаються корисні властивості. Нові дослідження довели, що термічна обробка по-різному впливає на різні корисні речовини.
Американські вчені Каліфорнійського університету підтверджують: в залежності від способу приготування овочі можна зробити кориснішими. Так, вітамін С від термообробки руйнується, тому найбільше цього елемента в заморожених овочах. Однак жиророзчинні елементи, навпаки, концентруються в їжі під час приготування на пару.
Читай також: ВІТАМІНИ ЗАХИЩАЮТЬ ВІД ЗАБРУДНЕННЯ ПОВІТРЯ
У зв’язку з цим вчені радять варити кабачки, брокколі, моркву. А от щодо інших вітамінів дослідники поки нічого не говорять, адже наукова робота в цьому напрямку триває.
Фото: © UKRHEALTH.NET