Вчені виявили несподівані корисні властивості харчової соди

28.04.2018

Експерти з Медичного коледжу Джорджії (США) виявили ряд корисних властивостей у звичайної харчової соди.

Американські вчені радять людям, які страждають ревматоїдним артритом (аутоімунним захворюванням, що вражає суглоби), вживати розчин з харчової соди. В ході експериментів було встановлено, що сода заважає імунним клітинам атакувати суглоби, таким чином запобігаючи виникненню запалення і болі.

Більше того, експерти зазначають, що сода може сприяти виробленню значної кількості шлункового соку, необхідного для перетравлення їжі. На їх думку, це допомагає боротися з патогенними бактеріями, зменшуючи навантаження на селезінку.

Читай також: ВЧЕНІ ВВАЖАЮТЬ, ЩО ВИНОГРАД ЛІКУЄ ВІД ОСТЕОПОРОЗУ

В ході лабораторних досліджень науковці помітили, що харчова сода сприяла покращенню роботи нирок у гризунів з хронічними захворюваннями даного органу, зменшуючи ймовірність розвитку захворювань серцево-судинної системи і остеопорозу.

Фото: © cont.ws

Вікторія Шелестюк