Чому затуплюється ніж? | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Чому затуплюється ніж?

Чому затуплюється ніж? Основні причини затуплення ножа. Замінники металевих ножів

Фото: ehow.comДо затуплення ножа призводить нарізка хліба

Знайома ситуація для багатьох, коли затуплюється ніж. Ця неприємність стається саме тоді, як потрібно дуже швиденько нарізати салат чи тверді продукти до страви. Найбільше до затуплення ножа призводить нарізка хліба, кісток, які потраплють при розділі м’яса, використання скляної дошки та ін.

Якщо копнути глибше, то можна виділити основні причини затуплення ножів. До них відносимо стирання металевого леза, точніше мікрочастинок з якого воно складається. Друга причина затуплення ножа — це згинання леза. При нарізанні продуктів не завжди виходить тримати ніж під правильним кутом, в будь-якому випадку відхилення леза призводить до його згинання,а деколи й до поломки ножа.

На сьогодні дуже популярний керамічний ніж. Кераміка перевищує твердість сталі у 100 разів. Якщо правильно використовувати, то не затуплюється ніж дуже довго. Основні поради: не різати на скляній чи металевій поверхні, лише дерево чи пластик; не використовувати при розділі морожених продуктів, тільки після їх розморозки.

Ще однією перевагою керамічного ножа є те, що при нарізанні яблука чи будь-яких інших продуктів не відбувається окислення та передавання свого присмаку та запаху, на відміну від металевого брата.

Керамічний ніж — новий незамінний помічник на кухні для господинь та кухарів. Спробувавши хоч один раз цей ніж, ви відкладете свій металевий тупий ніж і будете використовувати лише керамічний ніж.